miercuri, 16 februarie 2011

sanatatea mea

SANATATE
Miercuri, 16 Februarie 2011

Cum ne mentinem parul si scalpul sanatos

Cum ne mentinem parul si scalpul sanatos        Parul reprezinta cea mai frumoasa podoaba cu care o femeie se poate mandri. De aceea este esential sa acordam o deosebita atentie felului in care il ingrijim. 
       De asemenea, scalpului trebuie sa-i acordam aceeasi atentie, daca nu vrem sa intampinam diverse probleme de sanatate. Printre cele mai des intalnte probleme ale scalpului se numara matreata si mancarimile. Nu sunt deloc placute, asa c 
a igiena scalpului este mai mult decat esentiala o data la doua-trei zile. Pentru a preveni aceste lucruri, evita sa-ti schimbi samponul foarte des si foloseste produse care sa te ajute la echilibrarea naturala a sebumului si a ph-ului pielii. 
        Daca ai probleme cu matreata, foloseste sampoane cu podbal si octopirox care o indeparteaza si ajuta totodata la prevenirea reaparitiei ei.
        Printre remediile naturiste se numara si tinctura de urzica care tonifica parul si combate cu succes matreata si cojile sau iti poti clati parul cu otet de mere, infuzie de rozmarin sau din frunze de nuc. Pentru a calma iritatiile scalpului, te poti masa cu ulei de masline, fara a scoroji suprafata afectata de mancarimi. 
       In cazul in care glandele sebacee secreta prea mult sebum, atat parul cat si scalpul devine gras. Samponul de urzica alba si eucalipt este remediul ideal, avand un efect purificator. Poti apela si la mastile nutritive cu ulei de cocos care au acelasi efect pozitiv.
      Evita sa-ti intinzi foarte des parul cu placa, pentru ca de la ceramica pe care placa o contine parul se ingrasa mult mai repede si devine casant si lipsit de fermitate.
     Scalpul il putem masa cu ulei de masline sau cu ulei de ricin. Masajul se face inainte de spalare cu doua ore si se acopera cu un prosop. Dupa cele doua ore se spala cu sampon si se clatestecu apa calda, in care s-au adaugat ulterior doua linguri de zeama de lamaie sau de otet. Repeta aceasta procedura timp de o luna de zile. Infuzia de coada calului este si ea o varianta de tratament pentru a masa scalpul : intr-un litru de apa clocotita se pun 3 lingurite de planta maruntita de coada calului, se lasa 10 minute pana se decanteaza, apoi se strecoara si se clateste parul cu ea. O data pe saptamana este suficient pentru a regenera celulele de la baza scalpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu