miercuri, 16 februarie 2011

perioada fertila

Metode de calcul perioada fertila la femei

Email
Fertilitate si sterilitate
Metode de calcul perioada fertila la femeiDesigur cu toti stim ca pentru a ramane insarcinata, o femeie trebuie sa se afle in perioada fertila cand are loc actul sexual. Pentru a se cunoaste si calcula perioada fertila a femeii este necesar sa se cunoasca foarte bine cand are loc menstruatia si durata ciclului menstrual. Pentru a calcula perioada fertila cat mai exact femeia trebuie sa aiba un ciclu menstrual cat mai regulat, cu cat ciclul are o neregularitate mai mare  si perioada fertila este mai greu de anticipat.
Cunoasterea perioadei fertile poate ajuta o femeie sa stie cand este momentul optim de conceptie, de asemenea cunoasterea perioadei fertile poate fi utila si in contraceptie, pentru a sti cand NU trebuie sa aiba un contact sexual neprotejat, existand sansa de a ramane insarcinata.

Care este perioada fertila

Perioada fertila este strans legata de momentul ovulatiei, si se stie ca ovulatia are loc cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie, si NU la 14 zile dupa menstruatie cum se scrie in unele articole de pe internet. Perioada fertila incepe cu 4-5 zile inainte de ovulatie (atat poate supravietui spermatozoidul in uter) si se termina la 1-2 zile dupa ovulatie (perioada in care ovulul este viabil).

Metoda de calcul perioada fertila

Exista cateva metode mai folosite de femei pentru a calcula perioda fertila, cea mai folosita este metoda calendarului, care se bazeaza exclusiv pe cunoasterea datei menstruatiei si a duratei ciclului menstrual. Se mai poate calcula perioada fertila masurandu-se zilnic temperatura bazala (metoda temperaturii bazale), sau prin analiza mucusului cervical ( metoda Billings).
Exista si un program pentru telefonul mobil care poate calcula pe baza istoricului anterior al ciclurilor menstruale perioada fertila

Perioada fertila astrologica

Un lucru mai putin stiut este existenta si unei alte conditii astrologice ca femeia sa poate concepe un copil pe langa aflarea in perioada fertila biologica, si anume ca distanta unghiulara astrologica formata intre Soara si Luna in acel moment sa fie egala cu cea din momentul nasterii femeii. Pentru ca o femeie sa poata concepe un copil, trebuie ca aceasta zi particulara astrologica sa se suprapuna cu perioada fertila biologic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu